Folon. A Journey in Brussels - The President Brussels Hotel - Unique Hotel in Brussels - Hotel in Belgium

Niet te missen! Boek hier en ontvang een directe korting van 10%!

De voordelen op een rijtje?

  • Geld besparen
  • Gratis annulering voor zestien op de dag
        van aankomst
  • Veilige online betaling
  • Beste prijs gegarandeerd
Contact
Boulevard du Roi Albert II 44,
Brussels, Belgium
info@presidentbrusselshotel.be
+32 (0)2 203 20 20
Follow
Blog
  /  news   /  Folon. A Journey in Brussels

Folon. A Journey in Brussels

Van februari tot september nodigen drie vooraanstaande Brusselse musea, in samenwerking met de Fondation Folon, alle bezoekers uit om de veelzijdige schittering van Jean-Michel Folon te ontdekken.Tentoonstelling: “Folon: A Journey in Brussels.”

Het lenteseizoen in Brussel biedt een unieke kans voor culturele verrijking, terwijl de stad trilt van artistieke energie. Onder de hoogtepunten springt de wereld van Folon eruit als een must-see.

Gelegen in de serene omgeving van La Hulpe, slechts op korte afstand van de drukte van Brussel, biedt de Fondation Folon een boeiende ervaring in het creatieve domein van de gerenommeerde Brusselse kunstenaar Jean-Michel Folon.

Van februari tot september organiseert de Fondation Folon, samen met drie toonaangevende Brusselse musea, een dynamische reeks evenementen. Dit omvat praktische workshops, inzichtelijke rondleidingen en exclusieve tentoonstellingen door de hele stad. Dit programma is gericht op een breed publiek, van kunstkenners tot zij die op zoek zijn naar creatieve inspiratie.

Het Magritte Museum trekt parallellen tussen de kunstzinnigheid, taal en unieke elementen van Magritte en Folon, waarbij een cruciale ontdekking in de vroege carrière van Folon wordt benadrukt. Dit inzicht, “Men kan werkelijk alles bereiken in de schilderkunst, zelfs mysteries oproepen,” markeerde een keerpunt voor Folon.

Bezoekers kunnen dieper ingaan op Folons diverse interesses en zijn verzamelgewoonten in de Maison Autrique, een historisch juweel en een van Horta’s eerste ontwerpen, die zowel grandeur als intimiteit biedt.

Daarnaast verkent een tentoonstelling, samengesteld door het Museo Civico Garda en Associazione Archivio Storico Olivetti, in samenwerking met de Fondation Folon en het Design Museum Brussel, Folons banden met Olivetti. Deze tentoonstelling biedt een blik op de evolutie van reclameontwerp, met de schijnwerpers op een significant tijdperk van innovatie.

Uiteindelijk is “Folon in Brussel” deze lente meer dan een tentoonstelling; het is een open uitnodiging voor een reis van creatieve verkenning. Terwijl het seizoen zich ontvouwt met bloeiende bloemen en stralende zonneschijn, moedigen we u aan om het universum van Folon te ontdekken en uw verbeelding de vrije loop te laten.

Voor meer details, bezoek alstublieft de Fondation Folon: Fondation Folon.

Image – Fondation Folon

Post a Comment