“Brussels By Lights” verlicht de stad tijdens de Eindejaarsperiode - The President Brussels Hotel - Unique Hotel in Brussels - Hotel in Belgium

Niet te missen! Boek hier en ontvang een directe korting van 10%!

De voordelen op een rijtje?

  • Geld besparen
  • Gratis annulering voor zestien op de dag
        van aankomst
  • Veilige online betaling
  • Beste prijs gegarandeerd
Contact
Boulevard du Roi Albert II 44,
Brussels, Belgium
info@presidentbrusselshotel.be
+32 (0)2 203 20 20
Follow
Blog
  /  news   /  “Brussels By Lights” verlicht de stad tijdens de Eindejaarsperiode

“Brussels By Lights” verlicht de stad tijdens de Eindejaarsperiode

De stad Brussel heeft recent haar feestverlichting ontstoken, waarmee een warme, charmante en betoverende sfeer aan de stad en haar straten wordt toegevoegd voor de feestdagen. Dit markeert het begin van de elfde editie van ‘Brussels By Lights’.

Fabian Maingain, stadsraadslid voor Economische Zaken, heeft deze jaarlijkse traditie voortgezet door onlangs de ceremoniële verlichting te ontsteken. Dit jaar is de verlichting niet alleen beperkt tot het centrum, maar ook uitgebreid naar wijken als Laeken, Haren en Neder-Over-Heembeek.

De sfeerverlichting, die bestaat uit 21 kilometer aan lichtfiguren en 10,5 kilometer aan lichtsnoeren, zal tot en met 31 december branden en verbruikt in totaal 84 kilowatt. De lichten worden elke dag om ongeveer 13:00 uur ingeschakeld en om 01:00 uur weer uitgedaan.

Ook is er een nieuwe, interactieve geocaching-route in Brussel geïntroduceerd, waarmee zowel inwoners als bezoekers de centrale winkelstraten kunnen verkennen via twee routes van elk 90 minuten. Het vertrekpunt is Boulevard Anspach 65, het voormalige Delhaize-Anspach, waar deelnemers de grote kattensculptuur Eikosis zullen tegenkomen op het kruispunt van de voetgangerszone en Rue du Marché aux Poulets.

Het opzetten van al deze verlichting nam zes weken in beslag, en het wordt verwacht dat het afbreken ervan even lang zal duren.

(bron: The Brussels Times)

Post a Comment